zondag 4 december 2016

GLUTENVRIJ - PEPERNOTEN

Aangezien het morgen Sinterklaas is, leek het mij leuk om een recept voor glutenvrije pepernoten te doen.

Dus hierbij het recept voor pepernoten:
Wat heb je nodig:

- Mengel van 200 gram glutenvrij meel (bijvoorbeeld boekweitmeel en rijstebloem),
- 100 gram margarine,
- 60 gram suiker,
- 1 ei (geklutst),
- 1 theelepel bakpoeder,
- 1 theelepel kaneel,
- Halve afgestreken eetlepel speculaaskruiden,
- 1 eetlepel melk (indien melk te droog is).

Wat moet je doen:

- Meng alle ingrediƫnten behalve de melk in een ruime kom,
- Als het deeg na goed kneden geen samenhangende bal vormt, voeg dan 1 eetlepel melk toe en kneed het er goed doorheen,
- Leg het deeg minstens 1 uur in de koelkast (in een plastic bak, zak, of in een afgesloten kom),
- Haal in de tussentijd de bakplaat ui de oven en leg er bakpapier op,
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius,
- Haal het deeg uit de koelkast,
- Rol pepernoten van het deeg en leg ze op de bakplaat, het kan zijn dat ze niet goed rond worden omdat het deeg wat broos kan zijn,
- Bak gedurende 10-15 minuten gaar.
- Kijk na 10 minuten of ze al klaar zijn, zodat je pepernoten niet te donker worden.
- Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven,
- De pepernoten vallen makkelijk uit elkaar als ze nog warm zijn, laat de pepernoten daarom volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.
- Omdat er ei in zit, kan je het beter bewaren in een bakje in de koelkast.

Eet smakelijk!! 

Afbeeldingsresultaat voor Glutenvrije pepernoten

1 opmerking: